Risotto cu creveti uriasi

Printeaza

Risotto cu creveti uriasi din: creveti, orez, unt, vin, ulei, ceapa, usturoi, morcovi, praz, telina, dafin, sare, piper.

Ingrediente:Risotto cu creveti uriasi

  • 8 creveţi uriaşi congelaţi
  • 400 g creveţi mici congelaţi
  • 300 g orez cu bob rotund
  • 30 g unt
  • 500 ml vin alb sec
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 ceapă roşie tocată
  • 2 căţei de usturoi pisaţi
  • 2 morcovi carote tocaţi
  • 1 fir de praz tăiat mărunt
  • 1 ţelină mică tocată
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se decongelează creveţii. Cei mici se prăjesc în ulei 10 min. şi se adaugă legumele. Se mai prăjesc puţin şi se adaugă vinul, 500 ml apă şi frunza de dafin. Se acoperă vasul şi se lasă să fiarbă înăbuşit la foc mic 1 oră, amestecând. Se strecoară şi se păstrează zeama.

Se căleşte ceapa în ulei, se adaugă orezul, se căleşte câteva minute şi se acoperă cu zeama pusă deoparte. Se mai fierbe şi se adaugă treptat zeama, până când risotto devine cremos.

Se încorporează untul. Se călesc creveţii mari şi se servesc pe risotto.

Se sărează şi se piperează după gust.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.