Retete usoare: Hering cu paste şi sos de ceapă
PrinteazaO reteta delicioasa de hering cu: paste, morcovi, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, vin alb, sare, piper, ulei de masline, patrunjel.
- 4 heringi
- 400 g paste verzi
- doi morcovi
- un ardei capia
- un arcei iute mic
- 3 cepe roşii
- doi căţei de usturoi
- 250 ml vin alb demisec
- sare
- piper
- ulei de măsline
- pătrunjel
Mod de preparare:
Heringii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se condimentează. Se pun pe un platou şi se introduc la rece pentru zece minute.
Se aşază într-o tavă, se toarnă puţin ulei, se presară pătrunjel tocat, se adaugă o cană cu apă şi se introduc în cuptorul încins.
Se ţin 30-45 de minute, se scot pe un platou şi se păstrează la cald.
Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţi potrivit de mari şi se pun într-un castron.
Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie rondele şi se aun peste morcovi.
Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se adaugă morcovii şi se călesc până încep să se aurească.
Se adaugă cepele, se călesc cinci minute, apoi se presară ardeiul capia, ardeiul iite şi usturoiul feliate, sare şi piper.
Se mai ţin pe foc cinci minute, se adaugă vinul, o cană cu apă şi se fierb până se înmoaie.
Pastele se fierb in apă cu sare, se scurg, se amestecă cu sosul de ceapă şi legume.
Hering cu paste şi sos de ceapă
Pofta buna!