Retete savuroase: Rulada cu carne de curcan

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada cu:carne de curcan, muguri de pin, ceapa, ou, maghiran uscat, cimbru uscat, sare, piper, unt, piper boabe, foi de dafin, gem de portocale.

Ingrediente:

  • 800g carne de curcan
  • 40g muguri de pin
  • 3 cepe
  • 1 ou
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 2 linguri unt
  • 7 boabe piper
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri gem de portocale

Mod de preparare:

Prăjeşti mugurii de pin într-o tigaie fă ră grăsime şi-i laşi să se răceas­că. Tai ceapa julien şi o pui într-un castron. Adaugi în castron oul, mu­gurii de pin, cimbrul, maghiranul, sa­re, piper, după gust, şi amesteci bine totul bine.

Tai pieptul de curcan, îl acoperi cu o folie dc plastic şi-1 întinzi subţi­re cu un ciocan de şniţele. Condimen­tezi cu sare şi piper, după gust, şi aşezi umplutura. Rulezi şi prinzi rulada ei o sfoară.

Aşezi rulada într-o tavă mică, unsă cu unt. Adaugi o cană cu apă sau cu supă de pasăre, boabe de piper, foa­ia de dafin şi o introduci la cuptor pen­tru 50 de minute, la foc potrivit.

Ungi rulada din când în când cu sosul din tavă şi mai adaugi apă sau supă dacă este necesar. înainte cu 10 minute să fie gata, o ungi cu gemul de portocale.

O poti servi cu piure de cartofi, broccoli fiert şi cu sos din tavă sau cu orice garnitură îţi place.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • rulada de carne

2 comentarii

  1. Adriana Valentina

    Vreau si eu o portie

  2. Carnea de curcan e buna la orice

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.