Retete savuroase: Conopida pane

Printeaza

O reteta de conopida pane din: conopida, oua, faina, pesmet, sare grunjoasa, piper, mustar de dijon, ulei, unt si patrunjel.

Ingrediente:Conopida pane

  • un kg conopida
  • 4 oua
  • 2-3 linguri faina
  • 4 linguri pesmet
  • sare grunjoasa
  • piper alb si negru macinat
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • ulei pentru prajit
  • 50 g unt
  • patrunjel pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală conopida, se rupe în bucăţi mai mici şi se opăreşte în apă cu sare. Se lasă să fiarbă, la foc mic. Separat, se bat ouăle spumă. Se adaugă muştarul, sarea, piperul şi untul topit.

Se cerne făina şi se amestecă împreună cu pesmetul. După ce au fiert bucăţile de conopidă, se scot în sită, se scurg de apă şi se lasă să se răcorească. Se trec prin ouă, făiină, ouă şi se prăjesc în uleiul încins. Se scot pe şervet absorbant şi se servesc cu diferite sosiuri. Se ornează cu pătrunjel verde.

Conopida pane

Conopida pane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.