Retete savuroase: Chiftele marinate

Printeaza

Chiftele marinate din: carne tocata, patrunjel, ou, sare, piper, miez de paine, usturoi, rosii, zahar, ulei de masline, foi de dafin, ceapa rosie si busuioc.

Ingrediente:

  • 800 g carne tocata vita si porc
  • o legatura patrunjel
  • un ou
  • sare
  • piper
  • 200 g miez de paine inmuiat in lapte
  • 3-4 catei usturoi

pentru sos:

  • 600 g rosii
  • 2 linguri zahar
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2-3 foi de dafin
  • 2 cepe rosii
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Carnea se amestecă cu pă­trunjelul tocat mărunt, miezul de pâine înmuiat în lapte, oul, sarea, piperul şi usturoiul pisat. Se frământă ingredientele şi se formează chiftelele, care se fierb în apă cu sare şi puţin ulei.

Se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează. Se adaugă uleiul de măsline, ceapa călită, zahărul, foile de dafin şi se lasă să scadă. Se scot chiftelele fierte şi se cufundă în sosul de roşii. Se potrivesc cu sare şi piper şi se servesc cu busuioc proaspăt.

Chiftele marinate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.