Retete savuroase: Chiftele marinate
PrinteazaChiftele marinate din: carne tocata, patrunjel, ou, sare, piper, miez de paine, usturoi, rosii, zahar, ulei de masline, foi de dafin, ceapa rosie si busuioc.
- 800 g carne tocata vita si porc
- o legatura patrunjel
- un ou
- sare
- piper
- 200 g miez de paine inmuiat in lapte
- 3-4 catei usturoi
pentru sos:
- 600 g rosii
- 2 linguri zahar
- 3-4 linguri ulei de masline
- 2-3 foi de dafin
- 2 cepe rosii
- busuioc
Mod de preparare:
Carnea se amestecă cu pătrunjelul tocat mărunt, miezul de pâine înmuiat în lapte, oul, sarea, piperul şi usturoiul pisat. Se frământă ingredientele şi se formează chiftelele, care se fierb în apă cu sare şi puţin ulei.
Se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează. Se adaugă uleiul de măsline, ceapa călită, zahărul, foile de dafin şi se lasă să scadă. Se scot chiftelele fierte şi se cufundă în sosul de roşii. Se potrivesc cu sare şi piper şi se servesc cu busuioc proaspăt.
Chiftele marinate
Pofta buna!