Retete de post: Chiftele de cartofi

Printeaza

O reteta de chiftele de cartofi din: cartofi, marar, patrunjel, faina, ulei, sare si piper.

Ingediente:Chiftele de cartofi

  • 500 gr cartofi
  • 1 lingura marar
  • 1 lingura patrunjel
  • faina
  • ulei
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Curata si spala bine cartofii, apoi da-i prin razatoare . Pune-i apoi intr-o sita si preseaza-i astfel incat sa scurgi apa. Patrunjelul si mararul se toaca marunt, apoi se amesteca cu cartofii rasi. Poti adauga si usturoi tocat daca vrei. Se omogenizeaza si se adauga faina cat sa se omogenizeze compozitia.

Apoi se fac chiftelute manual, dandu-le prin faina pana capata forma dorita si se prajesc in ulei incins. Chiftelele se aseaza pe servete de hartie de bucatarie pentru a se scurge surplusul de ulei.

Se servesc cu salata verde, salata de verdeturi de primavara sau cu diverse sosuri precum sosul de rosii.

Chiftele de cartofi

Chiftele de cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.