Retete de post: Cartofi mozaic
PrinteazaO reteta de cartofi mozaic din: catofi, fasole verde, morcovi, ardei capia, telina, dovlecel, broccoli, porumb fiert, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper si ulei.
- 4 cartofi medii
- 200 g fasole verde
- 3 morcovi mari
- 2 ardei capia rosii
- 1 telina mica
- 1 dovlecel
- 1 broccoli
- 200 g porumb fiert (conserva)
- 1 ceapa mare
- 3 catei de usturoi
- zeama de la o lamaie
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Fierbe cartofii în apă cu sare, lasă-i la răcit, decojeşte-i şi taie-i în cuburi. Fierbe morcovii, dovlecelul şi ţelina întregi, lasă-le la răcit şi taie-le cubuleţe. Fierbe separat broccoli şi desfă-l în bucheţele. Fierbe fasolea congelată şi amestec-o apoi cu restul legumelor fierte.
Căleşte în două linguri de ulei încins ceapa tocată. între timp, taie în cu¬buleţe ardeii capia şi trage-i un pic la tigaie, împreună cu ceapa. Amestecă prăjeala cu legumele fierte şi adaugă porumbul.
Pisează usturoiul, pune zeama de lămâie, sare şi piper. Adaugă acest dres- sing mâncării de legume şi amestecă uşor. O serveşti caldă sau rece.
Cartofi mozaic
Pofta buna!