Retete de post: Cartofi mozaic

Printeaza

O reteta de cartofi mozaic din: catofi, fasole verde, morcovi, ardei capia, telina, dovlecel, broccoli, porumb fiert, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Cartofi mozaic

  • 4 cartofi medii
  • 200 g fasole verde
  • 3 morcovi mari
  • 2 ardei capia rosii
  • 1 telina mica
  • 1 dovlecel
  • 1 broccoli
  • 200 g porumb fiert (conserva)
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii în apă cu sare, lasă-i la răcit, decojeşte-i şi taie-i în cuburi. Fierbe morcovii, dovlecelul şi ţelina întregi, lasă-le la răcit şi taie-le cubuleţe. Fierbe separat broccoli şi desfă-l în bucheţele. Fierbe fasolea congelată şi amestec-o apoi cu restul legumelor fierte.

Căleşte în două linguri de ulei încins ceapa tocată. între timp, taie în cu¬buleţe ardeii capia şi trage-i un pic la tigaie, împreună cu ceapa. Amestecă prăjeala cu legumele fierte şi adaugă porumbul.

Pisează usturoiul, pune zeama de lămâie, sare şi piper. Adaugă acest dres- sing mâncării de legume şi amestecă uşor. O serveşti caldă sau rece.

Cartofi mozaic

Cartofi mozaic

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.