Retete pentru gratar: Frigarui condimentate
PrinteazaFrigarui condimentate din: cornuri, piept de pui, ulei, boia, rozmarin, suc de lamaie, sare, iaurt, maioneza, usturoi.
- 4 cornuri
- un piept de pui
- 2 lingurite ulei
- o lingurita boia dulce sau iute
- o lingurita rozmarin marunt tocat
- o lingurita suc de lamaie
- sare
pentru sos:
- iaurt
- maioneza
- usturoi
Mod de preparare:
Carnea se taie cuburi care se pun într-un castron. Se adaugă cu sucul de lămâie, se toarnă uleiul, sarea şi condimentele şi se amestecă bine. Se acoperă vasul şi se lasă la macerat, la frigider, pentru 30 de minute.
Intre timp, beţele de frigărui se pun şi ele la înmuiat în apă caldă şi se pregăteşte grătarul. Se înfig bucăţile de carne pe beţele de lemn şi se coc uniform. Pentru sos, se amestecă după gust iaurtul bine bătut cu maioneza şi usturoiul pisat.
Se servesc frigăruile cu cornurile prăjite şi sos.
Frigarui condimentate
Pofta buna!