Retete delicioase: Pui Tandoori

Printeaza

O reteta delicioasa de pui Tandoori din: zeama de lamaie, boia dulce, ceapa rosie, copane de pui, ulei vegetal, iaurt, ghimbir, usturoi, garam masala, chimion, pudra de chili si curcuma.

Ingrediente:Pui Tandoori

  •  zeama de la 2 lamai
  • 4 lingurite de boia dulce
  • 2 cepe rosii, tocate fin
  • 16 copane de pui fara piele
  • ulei vegetal pentru uns carnea

pentru marinada:

  • 300 ml iaurt grecesc
  • 1 bucata mare de ghimbir, rasa
  • 4 catei de usturoi, strivit
  • 3/4 lingurita de garam masala
  • 3/4 lingurita de chimion, macinat
  • 1/2 lingurita pudra de chili
  • 1/4 lingurita de curcuma

 

Mod de preparare:

Se amesteca zeama de lamaie cu boiaua si cepele rosii intr-un vas intins, de dimensiuni mari. Se taie trei fante in fiecare copan de pui, apoi se dau prin acest sos si se pun deoparte 10 minute.

Se amesteca toate ingredientele pentru marinada si se toarna peste carnea de pui. Se amesteca totul foarte bine, apoi se acopera vasul si se lasa sa se odihneasca cep putin 1 ora. Acest pas se poate face cu o zi inainte.

Se incinge grilul. Se pun bucatile de pui pe un gratar deasupra unei tavi de copt. Se ung cu ulei si se prajesc sub grill timp de 8 minute pe fiecare parte sau pana cand au prins o crusta usoare si sunt patrunse complet.

Pui Tandoori

Pui Tandoori

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.