Retete delicioase: Pui Tandoori
PrinteazaO reteta delicioasa de pui Tandoori din: zeama de lamaie, boia dulce, ceapa rosie, copane de pui, ulei vegetal, iaurt, ghimbir, usturoi, garam masala, chimion, pudra de chili si curcuma.
- zeama de la 2 lamai
- 4 lingurite de boia dulce
- 2 cepe rosii, tocate fin
- 16 copane de pui fara piele
- ulei vegetal pentru uns carnea
pentru marinada:
- 300 ml iaurt grecesc
- 1 bucata mare de ghimbir, rasa
- 4 catei de usturoi, strivit
- 3/4 lingurita de garam masala
- 3/4 lingurita de chimion, macinat
- 1/2 lingurita pudra de chili
- 1/4 lingurita de curcuma
Mod de preparare:
Se amesteca zeama de lamaie cu boiaua si cepele rosii intr-un vas intins, de dimensiuni mari. Se taie trei fante in fiecare copan de pui, apoi se dau prin acest sos si se pun deoparte 10 minute.
Se amesteca toate ingredientele pentru marinada si se toarna peste carnea de pui. Se amesteca totul foarte bine, apoi se acopera vasul si se lasa sa se odihneasca cep putin 1 ora. Acest pas se poate face cu o zi inainte.
Se incinge grilul. Se pun bucatile de pui pe un gratar deasupra unei tavi de copt. Se ung cu ulei si se prajesc sub grill timp de 8 minute pe fiecare parte sau pana cand au prins o crusta usoare si sunt patrunse complet.
Pui Tandoori
Pofta buna!