Reteta pui tandoori

Printeaza

Pui tandoori din: pui, iaurt, lamaie, usturoi, ghimbir, cardamom, chimen, boia, piper, cuisoare.

Ingrediente:Reteta pui tandoori

  • 1 pui (sau 4 pulpe întregi, fără spate)
  • 1/2 cană iaurt simplu
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă usturoi granulat
  • 1 lingură de ghimbir măcinat
  • 1/4 linguriţă cardamom măcinat
  • 1 lingură chimen măcinat
  • 1 linguriţă boabe de coriandru măcinate
  • 1/2 linguriţă boia iute
  • 2/3 cuişor măcinat
  • 1/4 linguriţă piper măcinat

 

Mod de preparare:

Spălaţi puiul, tăiaţi-l în 4 bucăţi, ştergeţi-l bine; curăţaţi pielea şi grăsimea vizibilă. Inţepaţi carnea în multe locuri, apoi crestaţi-o mai adânc, cu un cuţit bine ascuţit, pentru ca marinata să pătrundă bine.

Combinaţi restul ingredientelor într-un bol şi amestecaţi foarte bine. Puneţi carnea într-un castron şi turnaţi deasupra amestecul de mirodenii; frecaţi bine bucăţile de pui cu mirodeniile, să intre prin toate crestăturile.

Acoperiţi şi lăsaţi la frigider minim 8 ore sau peste noapte, dar nu mai mult de 1 zi. Scoateţi carnea din frigider cu cel puţin 30 min înainte de a o pune pe grătar.

Puneţi grătarul la 13-15 cm deasupra jarului. Scurgeţi excesul de marinată, ungeţi bucăţile cu ulei şi puneţi-le pe grătar.

Frigeţi-le cu capac, întorcându-le de 3-4 ori.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.