Reteta pui tandoori
PrinteazaPui tandoori din: pui, iaurt, lamaie, usturoi, ghimbir, cardamom, chimen, boia, piper, cuisoare.
- 1 pui (sau 4 pulpe întregi, fără spate)
- 1/2 cană iaurt simplu
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 linguriţă usturoi granulat
- 1 lingură de ghimbir măcinat
- 1/4 linguriţă cardamom măcinat
- 1 lingură chimen măcinat
- 1 linguriţă boabe de coriandru măcinate
- 1/2 linguriţă boia iute
- 2/3 cuişor măcinat
- 1/4 linguriţă piper măcinat
Mod de preparare:
Spălaţi puiul, tăiaţi-l în 4 bucăţi, ştergeţi-l bine; curăţaţi pielea şi grăsimea vizibilă. Inţepaţi carnea în multe locuri, apoi crestaţi-o mai adânc, cu un cuţit bine ascuţit, pentru ca marinata să pătrundă bine.
Combinaţi restul ingredientelor într-un bol şi amestecaţi foarte bine. Puneţi carnea într-un castron şi turnaţi deasupra amestecul de mirodenii; frecaţi bine bucăţile de pui cu mirodeniile, să intre prin toate crestăturile.
Acoperiţi şi lăsaţi la frigider minim 8 ore sau peste noapte, dar nu mai mult de 1 zi. Scoateţi carnea din frigider cu cel puţin 30 min înainte de a o pune pe grătar.
Puneţi grătarul la 13-15 cm deasupra jarului. Scurgeţi excesul de marinată, ungeţi bucăţile cu ulei şi puneţi-le pe grătar.
Frigeţi-le cu capac, întorcându-le de 3-4 ori.
Pofta buna!