Pui Tandoori – Cum să prepari acest preparat indian autentic

Printeaza

Pui Tandoori – Cum să prepari acest preparat indian autentic din: piept de pui, iaurt grecesc, pasta de tandoori, ulei de masline, suc de lamaie, usturoi, ghimbir, garam masala, pudra de chili, sare, piper, lamaie, ierburi.

Reteta Pui Tandoori:

Bucataria Indiana

Ingrediente:

  • 500g de piept de pui, tăiat în bucăți
  • 1 cană de iaurt grecesc
  • 2 linguri de pastă de tandoori
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de ghimbir proaspăt, ras
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 linguriță de turmeric
  • 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • 1 linguriță de garam masala
  • 1/2 linguriță de pudră de chili (opțional, pentru un plus de iuțeală)
  • Sare și piper, după gust
  • Felii de lămâie și ierburi proaspete pentru garnitură

Mod de preparare:

Într-un bol mare, amestecă iaurtul grecesc, pastă de tandoori, uleiul de măsline, suc de lămâie, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, turmericul, garam masala, pudra de chili (dacă folosești), sare și piper. Aceasta va fi marinada ta.

Adaugă bucățile de pui în marinadă și amestecă bine, asigurându-te că fiecare bucată este acoperită uniform. Acoperă bolul cu folie de plastic și lasă-l la frigider pentru cel puțin 2 ore, sau ideal peste noapte.

Preîncălzește grătarul la foc mediu sau preîncălzește cuptorul la 200°C.

Înfășoară bucățile de pui în folie de aluminiu sau pe bagheta de grătar și gătește-le pe grătar sau în cuptor timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când puiul este fraged și bine copt.

Servește Puiul Tandoori cu felii de lămâie și ierburi proaspete, alături de naan sau orez basmati.

Pui Tandoori – Cum să prepari acest preparat indian autentic

Informații nutriționale (pe porție):

  • Calorii: Aproximativ 250-300 kcal
  • Carbohidrați: Aproximativ 8-10g
  • Proteine: Aproximativ 30-35g
  • Grăsimi: Aproximativ 10-12g

Puiul Tandoori este o delicioasă specialitate culinară din bucătăria indiană, care se bazează pe tehnica de gătire în tandoor, un cuptor cilindric tradițional din argilă.

Această metodă de gătire conferă puiului un gust ahuritor și o textură fragedă. Marinada bogată de iaurt și mirodenii precum tandoori masala și garam masala adaugă arome profunde și bogate.

Puiul Tandoori este un preparat iubit în întreaga lume și poate fi savurat ca aperitiv sau fel principal.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Pui in stil thailandez cu mirodenii si iaurt

Pui in stil thailandez cu mirodenii si iaurt din: pulpe de pui, iaurt natur, boia dulce, garam maşala, chili, ghimbir, usturoi, cumin, sare. Ingrediente: 4 pulpe de pui dezosate 170 g iaurt natur Pentru amestecul de mirodenii tandoori: 1 lingură boia dulce 1 linguriţă amestec garam maşala 1/2 linguriţă chili 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras 2 căţei de usturoi pisaţi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.