Pui tandoori cu boia

Printeaza

Pui tandoori cu boia din: pui, iaurt, boia, garam masala, chili, chimen, ulei, sare.

Ingrediente:Pui tandoori cu boia

  • 1 pui de 1,5 kg, tăiat în 10 bucăţi
  • 125 ml iaurt simplu
  • 1 linguriţă garam maşala
  • 2 linguri boia de ardei
  • 1 linguriţă praf de chilii
  • 1 linguriţă chimen indian măcinat
  • 2 linguriţe suc de lămâie
  • 2 linguriţe ulei vegetal
  • 1 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă curcumă
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 4 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 2 linguriţe de ghimbir curăţat de coajă şi ras

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine puiul şi ştergeţi-l cu şerveţele de hârtie. Crestaţi pielea în câteva locuri. Amestecaţi toate celelalte ingrediente şi cu pasta obţinută frecaţi bine puiul, astfel încât condimentele să intre în crestăturile din piele.

Acoperiţi puiul şi lăsaţi-l la frigider 8 ore.

Incălziţi cuptorul la 180°C. Puneţi puiul într-o tavă de copt, acoperiţi cu folie de aluminiu şi lăsaţi-l să se coacă timp de 1 oră şi jumătate; după 45 minute, stropiţi-l cu sosul din tavă.

Când e gata, scoateţi-l din cuptor şi serviţi-l cu chutney verde de coriandru.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.