Sarmale cu orez si ciuperci din: varza, ulei, ceapa, orez, marar, cimbru, ciuperci, bulion, sare, piper, bors. Ingrediente: 15-20 frunze de varză dulce 2 linguri ulei 1 ceapă 200 g orez 1 lingură mărar, tocat 1 linguriţă cimbru 200 g ciuperci 2 linguri bulion sare piper borş 1/2 varză, pentru tocat Mod de preparare: […]
Retete de post: Sarmale de orez in foi de varza dulce
PrinteazaO reteta de post de sarmale de orez, in foi de varza dulce din: orez, morcov, ceapa, verdeata, sare, piper, pasta de tomate, bors, otet, varza dulce si facultativ 3-4 linguri de untdelemn.
Ingrediente:
- 250 g orez
- un morcov
- două cepe
- două liguri de verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel)
- sare
- piper
- o lingură de pastă de tomate
- un litru de borş
- o lingură de oţet
- o varză dulce (cu foi subţiri, pentru învelit)
- facultativ: 3-4 linguri de untdelemn
Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în untdelemn (dacă este dezlegare) ori doar se înăbuşă în puţină apă. Se adaugă orezul curăţat şi spălat, morcovul dat pe răzătoarea mică, se toarnă foarte puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit.
Se adaugă pasta de tomate dizolvată cu două linguri de apă, sarea şi piperul şi se continuă fierberea, înăbuşit.
Când zeama a scăzut şi avem o compoziţie legată, se trage de pe foc şi se adaugă verdeaţa tocată. Se amestecă. Se desprind foile de varză de pe cotor şi se opăresc în apă cu sare şi o lingură de oţet.
Se lasă puţin să se răcorească, se curăţă foile de vinişoare şi se rulează în ele umplutura de sarmale.
Se aştern câteva foi de varză pe fundul oalei, se aşază sarmalele în cercuri concentrice (pornind dinspre margine spre centru, pe primul rând, şi dinspre centru spre margini, pe următoarele). Se aştern deasupra alte foi de sarmale.
Borşul se fierbe şi se toarnă peste sarmale, se completează cu apă fiartă, cât să le acopere bine. Se lasă să fiarbă la foc mic, o jumătate de oră, apoi se dau un ceas şi jumătate la cuptor, să scadă bine.
Poftă bună!
Poate iti place si:
Sarmale cu orez, in foi de stevie
Sarmale cu orez, in foi de stevie din: stevie, orez, ceapa, marar, patrunjel, ceapa verde, untdelemn, sare. Ingrediente: 4-6 legături de ştevie cu frunze mai mari 150 g orez 2 cepe mărar şi pătrunjel verde cozi de ceapă verde untdelemn sare Mod de preparare: Se spală bine frunzele de ştevie şi se opăresc puţin […]
Sarmale de orez in foi de vita
Sarmale de orez in foi de vita din: frunze de vita, orez, ceapa, ardei, bulion, morcov, ulei, verdeata, bors, sare, piper. Ingrediente: 30 de frunze de viţă 1 cană de orez 3 cepe 2 ardei 1 cană bulion 1 morcov ulei verdeaţă borş sare piper Mod de preparare: Orezul se spală, se pune la […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sarmale de post cu varza dulce
Foarte bune sarmalele de post
Delicioase …