Retete de post: Legume la wok
PrinteazaLegume la wok din: ceapa, cartofi, morcov, castraveti, gogosar, ardei gras, fasole verde, dovlecel, patrunjel, ulei, zahar, sos de soia si sare.
- 2 cepe
- 2 cartofi fierti
- 1 morcov
- 1 castravete (de sera)
- 1 gogosar
- 1 ardei gras galben
- 100 g fasole verde
- 1 dovlecel
- 1 legatura de patrunjel
- ulei
- 2 lingurite cu zahar
- sos de soia
- sare
Mod de preparare:
Curăţă toate legumele şi taie-le în sferturi (important e să nu fie prea mărunţite). Pune apă la fiert, iar când clocoteşte, opăreşte fasolea verde.
Incinge bine uleiulîn wok şi pune ceapa şi morcovul, apoi, pe rând, ardeiul, dovlecelul, castraveţii, şi cartofii tăiaţi cubuleţe sau felii.
Adaugă zahărul, fasolea, verdeaţa şi două polonice din apa în care a fiert fasolea.
Adaugă sosul de soia după gust, lasă la fiert vreo 10-15 minute, apoi adaugă sare, dacă mai e cazul. Serveşte cu orez basmati fiert.
Legume la wok
Pofta buna!