Retete de post: Legume la wok

Printeaza

Legume la wok din: ceapa, cartofi, morcov, castraveti, gogosar, ardei gras, fasole verde, dovlecel, patrunjel, ulei, zahar, sos de soia si sare.

Ingrediente:Legume la wok

  • 2 cepe
  • 2 cartofi fierti
  • 1 morcov
  • 1 castravete (de sera)
  • 1 gogosar
  • 1 ardei gras galben
  • 100 g fasole verde
  • 1 dovlecel
  • 1 legatura de patrunjel
  • ulei
  • 2 lingurite cu zahar
  • sos de soia
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă toate legumele şi taie-le în sferturi (important e să nu fie prea mărunţite). Pune apă la fiert, iar când clocoteşte, opăreşte fasolea verde.

Incinge bine uleiulîn wok şi pune ceapa şi morcovul, apoi, pe rând, ardeiul, dovlecelul, castraveţii, şi cartofii tăiaţi cubuleţe sau felii.

Adaugă zahărul, fasolea, verdeaţa şi două polonice din apa în care a fiert fasolea.

Adaugă sosul de soia după gust, lasă la fiert vreo 10-15 minute, apoi adaugă sare, dacă mai e cazul. Serveşte cu orez basmati fiert.

Legume la wok

Legume la wok

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.