Reţete de post: Ardei umpluti
PrinteazaArdei umpluti
- 8 ardei graşi mari
- 3 cepe
- 1 căpăţână usturoi
- 1 kg roşii
- 1 ceaşcă orez
- 2 ceşti supă de legume
- verdeaţa pătrunjel, mărar
- sare
- piper
- zahăr
- 1 pahar untdelemn
Mod de preparare:
Se toacă ceapa, se căleşte în ulei încins, se stinge cu supa de legumeSe adaugă orez, usturoi, piper, sare, zahăr, 0,5 kg roşii,se lasă să undească, acoperit pe foc mic, până se umflă orezul .
Se pregătesc ardeii de umplut se scot cotoarele, se spală de seminţe se umplu ardeii cu orez, se căpăcesc cu felii de roşii.
Se unge o cratiţă cu ulei, se aşază ardeii cu gura în sus, se căptuşesc cu roşii, se pune puţină apă, se dau la cuptor molcomit 20 de minute. Se presară verdeaţă.
Pofta buna!