Retete culinare: Somon cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de somon cu: mazare, morcov, conopida, ceapa, usturoi, porumb, boia dulce, sare, lapte dulce, piper, oregano, ulei de masline.
- 4 fileuri de somon
- 200 g mazăre
- o conopidă mică
- un morcov
- o ceapa
- 3-4 căţei de usturoi
- 100 g boabe de porumb din conservă
- o linguriţă cu boia dulce
- 500 ml lapte dulce
- sare
- piper
- oregano
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe. Mazărea se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune într-un castron. Conopida se fierbe în apă cu sare, se taie bucăţele şi se pune peste mazăre. Ceapa şi usturoiul se curăţă de coajă, se spală şi se toacă mărunt.
Se pun la încins trei linguri cu ulei, se presară ceapa, usturoiul şi morcovul. Se călesc până devin aurii, se adaugă mazărea, conopida, porumbul, sare şi piper după gust. Se toarnă puţină apă se lasă să fiarbă până scade format.
Fileurile de somon se ţin în laptele dulce, se scurg, se ung cu ulei, se condinentează, si presară cu boiaua dulce şi oregano. Se aşază pe o tavă şi se intrduc în cuptorul încins pentru 20-30 de minute.
Somon cu legume
Pofta buna!