Somon cu legume, gătit la aburi

Printeaza

Somon cu legume, gătit la aburi din: file de somon, morcovi, telina, varza rosie, usturoi, ceapa, ulei de masline, patrunjel.

retete

Ingrediente:

  • 1 file de somon, tăiat cubuleţe
  • 4 morcovi tocaţi
  • ¼ cană de ţelină, mărunţită fin
  • ¼ cană de varză roşie, tăiată mărunt
  • 3 căţei de usturoi mărunţiţi
  • 1 ceapă tocată
  • ¼ cană de ulei de măsline
  • 1 lingură de pătrunjel proaspăt, tocat

 

Mod de preparare:

Într-un aparat pentru gătit la aburi, fierbe somonul până este gata, aproximativ 50-60 minute, sau până când peştele se înţeapă uşor când îl testăm cu furculiţa.

Scoate şi dă deoparte. Tot în aparat, fierbe morcovul, aproape 10 minute, până este puţin moale.

Adaugă ţelina, ceapa, usturoiul şi varza roşie şi mai lasă 2-3 minute la fiert, până ce toate legumele devin moi.

Într-un bol încăpător, pentru servit, amestecă somonul şi legumele. Adaugă ceapa tocată.

Presoară cu ulei de măsline şi pătrunjel.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.