Retete culinare: Pastravi umpluti
PrinteazaPastravi umpluti din: pastravi, rosii, usturoi, frunze de savlie, tulpini de tleina, ulei, orez, supa de legume, sofran, sare si piper.
- 2 pastravi (circa 500 g/bucata)
- 3 rosii
- 1 catel de usturoi
- 4-5 frunze de salvie
- 2 tulpini de telina
- 100 ml ulei
- 100 g orez
- 500 ml supa de legume
- un varf de cutit sofran
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi cu un cuţit subţire şi bine ascuţit păstrăvii pe spate, evisceraţi-i şi spălaţi-i. Opăriţi peştii în apă clocotindă în care aţi pus 1 linguriţă sare şi zeamă de la 1/2 lămâie, apoi curăţaţi-i de piele. Ungeţi păstrăvii cu ulei, presăraţi-i cu sare şi piper şi puneţi-i la cuptor, la foc mic pentru 30 de minute.
Intre timp, opăriţi roşiile, curăţaţi-le de pieliţă şi tăiaţi-le în cubuleţe. Căliţi într-o tigaie în 50ml de ulei de măsline tulpinile de ţelină tocate mărunt şi usturoiul întreg. După 2-3 minute scoateţi căţelul de usturoi, adăugaţi cubuleţele de roşii, sare şi piper după gust.
Căliţi totul la foc mic încă 6-7 minute, apoi puneţi frunzele de salvie tocate mărunt. Umpleţi păstrăvii cu acest amestec şi serviţi-i calzi cu orezul fiert în supa de legume şi amestecat cu şofranul şi 2-3 linguri de ulei de măsline.
Pastravi umpluti
Pofta buna!
moaaama, delicios arata pastravii astia