Retete culinare: Pastravi umpluti

Printeaza

Pastravi umpluti din: pastravi, rosii, usturoi, frunze de savlie, tulpini de tleina, ulei, orez, supa de legume, sofran, sare si piper.

Ingredinete:Pastravi_umpluti

  • 2 pastravi (circa 500 g/bucata)
  • 3 rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 4-5 frunze de salvie
  • 2 tulpini de telina
  • 100 ml ulei
  • 100 g orez
  • 500 ml supa de legume
  • un varf de cutit sofran
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi cu un cuţit subţire şi bine ascuţit păstrăvii pe spate, evisceraţi-i şi spălaţi-i. Opăriţi peştii în apă clocotindă în care aţi pus 1 linguriţă sare şi zeamă de la 1/2 lămâie, apoi curăţaţi-i de piele. Ungeţi păstrăvii cu ulei, presăraţi-i cu sare şi piper şi puneţi-i la cuptor, la foc mic pentru 30 de minute.

Intre timp, opăriţi roşiile, curăţaţi-le de pieliţă şi tăiaţi-le în cubuleţe. Căliţi într-o tigaie în 50ml de ulei de măsline tulpinile de ţelină tocate mărunt şi usturoiul întreg. După 2-3 minute scoateţi căţelul de usturoi, adăugaţi cubuleţele de roşii, sare şi piper după gust.

Căliţi totul la foc mic încă 6-7 minute, apoi puneţi frunzele de salvie tocate mărunt. Umpleţi păstrăvii cu acest amestec şi serviţi-i calzi cu orezul fiert în supa de legume şi amestecat cu şofranul şi 2-3 linguri de ulei de măsline.

Pastravi umpluti

Pastravi_umpluti

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. moaaama, delicios arata pastravii astia

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.