Reteta zilei: Pulpe de pui in crusta

Printeaza

Pulpe de pui in crusta din: pulpe de pui, lapte, ulei, sare, faina, piper, ou.

Pulpe_de_pui_in_crusta_06

Pulpe de pui in crusta

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui, cu piele
  • 300ml lapte
  • 1 l ulei
  • 2 lingurite de sare
  • 200g făină
  • 1 lingurita piper cayenne
  • 1 ou, bătut

 

Mod de preparare:

Așezați carnea de pui intr-un recipient de plastic și capac in lapte. Puneti în frigider timp de 2 ore sau peste noapte. Transferați carnea de pui și laptele intr-o cratiță. Aduceti laptele la fiert, apoi se reduce focul, lasati să fiarba aproximativ 20 de minute.

Pulpe_de_pui_in_crusta

Scoateți carnea de pui din lapte lasati sa să se răcească pentru aproximativ 15 minute, iar apoi se usuca cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Incalziti uleiul intr-o tigaie la foc mare. Într-o punga mare se adaugă sare, faina, piper cayenne si se agită pentru a se combina.

Pulpe_de_pui_in_crusta_04

Intr-un bol mediu, bateti un ou. Adaugati fiecare bucata de pui în pungă și se agită pentru a se acoperi. Apoi, scufundati în ou. Puneti carnea de pui înapoi în făină pentru a o acoperi pentru a doua oară.

Pulpe_de_pui_in_crusta_05

Incorporati în ulei fierbinte si prajiti aproximativ 1 minut pe fiecare parte. Scoateți din ulei și se transferă pe prosoape de hârtie. Se servesc imediat cu salata de cartofi sau salată de varză.

Pulpe_de_pui_in_crusta_06

Pulpe de pui in crusta

Pulpe_de_pui_in_crusta_07

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. E simpla reteta de pulpe de pui 😉 O s-o fac si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.