Reteta zilei: Peste in sos de nuca de cocos

Printeaza

Peste in sos de nuca de cocos din: peste, chili, coriandru, curcuma, piper, suc de lamaie, sare, ulei, ceapa rosie, pasta de usturoi cu ghimbir, rosii, lapte de nuca de cocos, garam masala.

Peste_in_sos_de_nuca_de_cocos_06

Peste in sos de nuca de cocos

Ingrediente pentru marinata:

  • 2 pesti, dupa preferinta, feliat
  • 1 lingurita chili
  • 1 lingurita coriandru
  • ¼ lingurita curcuma
  • ¼ lingurita piper
  • 1 linguriță suc de lamaie
  • Sare

Ingrediente pentru peste:

  • ulei
  • ceapa rosie, feliata
  • 1 crengura curry
  • 2 lingurita pasta de usturoi cu ghimbir
  • 1 lingurita coriandru
  • ⅛ linguriță piper
  • 2 rosii, tocate
  • 1/2 ceasca lapte de nucă de cocos, diluat cu 1/2 ceasca apa
  • 1/2 ceasca lapte de nucă de cocos
  • ½ linguriță garam masala

Mod de preparare:

Se taie peștele în felii rotunde. Marinati pește cu ingredientele de marinata pentru 15 minute. Prajiti apoi in ulei pe ambele parti, transferati pe prosoape de hartie si pastrati deoparte.

Peste_in_sos_de_nuca_de_cocos_02

Se incalzeste o tigaie la foc mediu. Adaugati 3 linguri de ulei. Adăugați ceapa și frunzele de curry, împreună cu puțină sare, gatiti pana ceapa începe să devina translucida. Adaugati pasta de usturoi si gatiti pentru un minut. Adaugati pudra de coriandru și piper si combinati bine. Adaugati rosiile.

Peste_in_sos_de_nuca_de_cocos_03

Adaugati laptele de nucă de cocos diluat cu apa, amestecati si gatiti 1 minut. Adăugați peștele prăjit in sosul de lapte si se lasa sa fiarba timp de 3-4 minute. Adaugati rosiile, gatiti pentru un minut. Incorporati laptele de cocos, amestecati si lasati sa fiarba timp de câteva minute.

Peste_in_sos_de_nuca_de_cocos_04

Gust și asezonati. Adaugati garam masala și se fierbe timp de câteva secunde. Opriti focul, se acopera cratita cu capac si se lasa sa se odihneasca. Se serveste cu garnitura, dupa preferinta.

Peste_in_sos_de_nuca_de_cocos_05

Peste in sos de nuca de cocos

Peste_in_sos_de_nuca_de_cocos_07

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.