Reteta zilei: Gogosi cu piure de dovleac si glazura de sirop de artar

Printeaza

Gogosi cu piure de dovleac si glazura de sirop de artar din: faina, praf de copt, bicarbonat, condimente pentru dovleac, sare, unt, ulei de canola, lapte batut, ou, galbenus, zahar brun, piure de dovleac, esenta de vanilie, sirop de artar.

Poate te intereseaza si:

Gogosi_cu_piure_de_dovleac_si_glazura_de_sirop_de_artar_19

Gogosi cu piure de dovleac si glazura de sirop de artar

Ingrediente gogosi:

  • 1 ½ căni de făină
  • 1 ½ linguriță praf de copt
  • ¼ linguriță bicarbonat
  • 2 lingurite de condimente pentru dovleac
  • ½ linguriță de sare
  • ¼ cană unt, topit
  • ¼ cană ulei de canola
  • ⅓ cana lapte bătut
  • 1 ou
  • 1 gălbenuș de ou
  • 1 cană de zahăr brun
  • 1 cană piure de dovleac
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Ingrediente glazura:

  • ¼ cană unt
  • ½ ceasca zahar brun
  • 2 linguri lapte bătut
  • 1 lingura de sirop de arțar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 ½ cani zahăr pudră

Mod de preparare:

Combinati făină, praf de copt, bicarbonat de sodiu, condimente și sare într-un castron mare. Amestecati bine.

Gogosi_cu_piure_de_dovleac_si_glazura_de_sirop_de_artar_03

Combinati unt topit, ulei, lapte bătut, ouă, galbenusurile, zaharul brun, piure de dovleac și vanilie intr-un bol de dimensiuni medii. Bateti pana la omogenizare.

Gogosi_cu_piure_de_dovleac_si_glazura_de_sirop_de_artar_05

Incorporati ingredientele uscate. Intr-o tava de gogosi, stropiti cu ulei de masline fiecare forma si umpleti apoi cu aluat.

Gogosi_cu_piure_de_dovleac_si_glazura_de_sirop_de_artar_06

Se dau la cuptor timp de 15 minute. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei.

Gogosi_cu_piure_de_dovleac_si_glazura_de_sirop_de_artar_08

Între timp, se prepara glazura. Puneti unt într-o cratiță medie la foc mediu și aduceti la foc mic, amestecand ocazional. Fierbeti la foc mic, aproximativ 5 minute.

Gogosi_cu_piure_de_dovleac_si_glazura_de_sirop_de_artar_12

Lasati apoi sa se raceasca 5 minute. Adaugati zahăr brun, lapte bătut și sirop de arțar. Se amestecă cu un tel pana sunt bine combinate.

Gogosi_cu_piure_de_dovleac_si_glazura_de_sirop_de_artar_14

Fierbeti la foc mic timp de 1 ½-2 minute, amestecand la fiecare 30 de secunde.

Gogosi_cu_piure_de_dovleac_si_glazura_de_sirop_de_artar_15

Adaugati vanilie și zahăr pudră, amestecand pana se incorporeaza.

Gogosi_cu_piure_de_dovleac_si_glazura_de_sirop_de_artar_16

Scufundati fiecare gogoașă în glazura, scurgeti si lasati sa se intareasca glazura. Serviti la temperatura camerei.

Gogosi_cu_piure_de_dovleac_si_glazura_de_sirop_de_artar_17

Gogosi cu piure de dovleac si glazura de sirop de artar

Gogosi_cu_piure_de_dovleac_si_glazura_de_sirop_de_artar_20

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Arata foarte bine gogosile

  2. Vreau si eu din gogosile asttea, eu fac gogosi din alea clasice

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.