Reteta zilei: Dulceata de prune

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta de dulceata de prune din: prune, zahar, apa, nuci si baton de vanilie.

Ingrediente:Dulceata de prune

  • 2 kg prune
  • 3 kg zahar
  • 300 ml apa
  • 400 g nuci
  • 1 baton de vanilie

 

 

Mod de preparare:

Pune nucile să se rumenească într-o tigaie neunsă. După ce s-au răcorit, freacă-le între palme pentru a îndepărta coaja.

Dulceata de prune

Separat, spală prunele, crestează-le la capete şi scoate-le sâmburii cu ajutorul unui băţ de frigăruie. Pune-le într-un tifon şi scufundă-le de trei ori în apă clocotită.

Dulceata de prune

Umple fiecare prună cu câte o nucă. Intr-un vas, pune la fiert zahărul cu apa şi lasă pe foc până se formează sosul.

Dulceata de prune

Prunele umplute şi batonul de vanilie şi lasă câteva minute. După ce s-a răcorit dulceaţa, umple borcanele, capsează-le şi aşa- ză-le cu gura în jos două ore.

Dulceata de prune

Dulceata de prune

Dulceata de prune

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte buna dulceata de prune

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.