Reteta zilei: Creveti in sos de usturoi

Printeaza

Creveti in sos de usturoi din: creveti, unt, ulei de masline, usturoi, patrunjel, suc de lamaie, praf de chili, sare, branza feta, paine proaspata.

Creveti_in_sos_de_usturoi_03

Creveti in sos de usturoi

 

Ingrediente:

  • 500gr creveti, decorticati
  • 4 linguri de unt
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 8 catei de usturoi, tocat
  • ½ ceasca patrunjel, tocat
  • 6 linguri de suc de lamaie
  • 1 lingura praf de chili
  • 1 lingurita sare
  • 2 cesti branza feta, maruntita
  • Paine proaspata, pentru servire

 

Mod de preparare:

Se pune untul bucati intr-o tigaie adanca, apoi se adauga jumatate din cantitatile de creveti, usturoi, patrunjel, chili si sare. Stropiti cu 2 linguri de ulei de masline. Adaugati restul de creveti, usturoi, patrunjel, chili si sare.

Creveti_in_sos_de_usturoi

Stropiti cu restul de ulei de masline. Gatiti la foc mediu timp de 8 minute. Se adauga suc de lamaie si se imprastie branza feta. Amestecati usor si gatiti inca 8 minute. Se servesc crevetii fierbinti, cu paine proaspata.

Creveti_in_sos_de_usturoi_02

Creveti in sos de usturoi

Creveti_in_sos_de_usturoi_04

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.