Reteta zilei: Creveti in sos de usturoi
PrinteazaCreveti in sos de usturoi din: creveti, unt, ulei de masline, usturoi, patrunjel, suc de lamaie, praf de chili, sare, branza feta, paine proaspata.
Ingrediente:
- 500gr creveti, decorticati
- 4 linguri de unt
- 4 linguri de ulei de masline
- 8 catei de usturoi, tocat
- ½ ceasca patrunjel, tocat
- 6 linguri de suc de lamaie
- 1 lingura praf de chili
- 1 lingurita sare
- 2 cesti branza feta, maruntita
- Paine proaspata, pentru servire
Mod de preparare:
Se pune untul bucati intr-o tigaie adanca, apoi se adauga jumatate din cantitatile de creveti, usturoi, patrunjel, chili si sare. Stropiti cu 2 linguri de ulei de masline. Adaugati restul de creveti, usturoi, patrunjel, chili si sare.
Stropiti cu restul de ulei de masline. Gatiti la foc mediu timp de 8 minute. Se adauga suc de lamaie si se imprastie branza feta. Amestecati usor si gatiti inca 8 minute. Se servesc crevetii fierbinti, cu paine proaspata.
Creveti in sos de usturoi
Pofta buna!