Reteta zilei: Crema de zahar ars cu aroma de vanilie

Printeaza

Crema de zahar ars cu aroma de vanilie din: smantana, vanilie, zahar, ou, apa fierbinte.

Poate te intereseaza si Crema de zahar ars

Crema_de_zahar_ars_cu_aroma_de_vanilie_09

Ingrediente:

  • 250ml smantana
  • 1/2 pastaie vanilie
  • 1/2 cana de zahar
  • 3 galbenusuri de ou
  • 2 litri de apă fierbinte (nu clocotita)

 

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 150C. Adăugați smântână și vanilie intr-o cratiță mică.

Incalziti la foc mediu-mare, până când începe să fiarbă.

Opriti focul și acoperiti, lasand deoparte 15 minute. Scoateți vanilia.

Crema_de_zahar_ars_cu_aroma_de_vanilie_02

Într-un bol mediu, amestecati 3 galbenusuri de ou. Incorporati 1/4 cana de zahar.

Bateti până când amestecul se omogenizeaza. Adauga smantana si bateti incontinuu cu telul pana se incorporeaza.

Se toarna in vase termorezistente.

Crema_de_zahar_ars_cu_aroma_de_vanilie_03

Dati la cuptor intr-o tava in care ati pus apa fierbinte, aproximativ 40 de minute.

Scoateți din baia de apă caldă și permiteti să se raceasca complet.

Dati la frigider cel putin 2 ore.

Crema_de_zahar_ars_cu_aroma_de_vanilie_05

Scoateți cremă de zahăr ars din frigider cu 30 de minute înainte de servire.

Împărțiți restul de zahar in cele 3 boluri cu crema.

Cu ajutorul unei butelii manuale ardeti zaharul pana se formeaza o crusta crocanta.

Crema_de_zahar_ars_cu_aroma_de_vanilie_06

Lăsați crema de zahar ars psa se odihneasca cel puțin 5 minute înainte de servire.

Se serveste cu fructe proaspete, dacă se dorește.

Crema_de_zahar_ars_cu_aroma_de_vanilie_08

Crema de zahar ars cu aroma de vanilie

Crema_de_zahar_ars_cu_aroma_de_vanilie_10

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.