Reteta zilei: Chiftele de cartofi

Printeaza

Chiftele de cartofi din: cartofi, faina, praf de usturoi, pudra de ceapa, oregano, marar, sare, piper, ulei, patrunjel.

Poate te intereseaza si:

 

Chiftele de cartofi

Chiftele de cartofi

Ingrediente:

  • 2 kg cartofi, decojiti
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1/2 linguriță pudra de ceapă
  • 1/4 lingurita oregano uscat
  • 1/4 linguriță de mărar uscat
  • sare și piper negru proaspat macinat, dupa gust
  • 1 cană de ulei
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt tocat

 

Mod de preparare:

Puneti cartofii într-o cratiță mare și se acoperă cu apă rece. Se aduc la fierbere și se fierb aproximativ 6-7 minute; scurgeti bine si lasati sa se raceasca.

Chiftele de cartofi
Radeti cartofii pe razatoare, se transferă cartofi intr-un mare.

 

Chiftele de cartofi

Se adauga făină, praf de usturoi, praf de ceapa, oregano si marar; se condimentează cu sare și piper, dupa gust. Formati chiftele.

Chiftele de cartofi

Incalziti uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati chiftelele si prajiti aproximativ 3-4 minute. Se transferă pe prosoape de hârtie.

Chiftele de cartofi
Serviti imediat, garnisite cu pătrunjel.

Chiftele de cartofi

Chiftele de cartofi

Chiftele de cartofi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta de niste chiftele!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.