Reteta macaroane cu conopida

Printeaza

Reteta macaroane cu conopida din: macaroane, cascaval, unt, conopida, pesmet, sare.

Ingrediente:Reteta_macaroane_cu_conopida

  • 250 g macaroane
  • 150 g caşcaval
  • 100 g unt
  • 1 conopidă mică
  • pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbi macaroanele în apă cu puţină sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Le scurgi în strecurătoare şi le treci rapid prin jet de apă rece.

Amesteci macaroanele cu unt şi 50 g caşcaval ras. In timp ce fierb macaroanele, desfaci conopida în bucheţele pe care le speli şi le opăreşti pentru 5 minute, la foc mediu.

Intr-o cratiţă unsă cu unt şi presărată cu pesmet, aşezi un strat de macaroane, un strat de conopidă, peste care presari caşcaval ras şi pui ici-colo câte un cubuleţ de unt.

Acoperi cu un strat de macaroane, peste care pui bucăţele de unt şi presari caşcavalul ras. Introduci cratiţa în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 25-30 de minute, până când se rumeneşte frumos deasupra.

Porţionezi preparatul după ce s-a răcit 10 minute. Il poţi servi presărat cu verdeaţă sau cu boia.

Reteta macaroane cu conopida

Reteta_macaroane_cu_conopida

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.