Ravioli cu iepure, spanac si sfecla

Printeaza

O reteta ravioli cu iepur,  spanac si sfecla din: faina, oua, sare, iepure, jambon alb, spanac, frunze de sfecla rosie, ceapa albe, parmezan, ulei de masline, piper macinat, oase si resturi de iepure, supa, vin alb, rosii, busuioc, usturoi, cimbrisor, rozmarin, masline si ulei de masline.

Ingrediente:Ravioli cu iepure, spanac si sfecla

pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 4 ouă + 4 găl­benuşuri
  • 5 g sare fină

pentru umplutură:

  • 1 iepure dezosat
  • 25 g jambon alb
  • 500 g spanac
  • 500 g frun­ze de sfeclă roşie
  • 2 cepe albe
  • 2 ouă
  • 50 g parmezan ras
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper măcinat

pentru sos:

  • oasele şi resturile de iepure
  • 1/2 ceapă
  • 200 ml supă
  • 150 ml vin alb sec
  • 2 roşii
  • 4 frunze busuioc
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 fire de cimbrişor şi de roz­marin, tocate
  • 50 g măsline negre
  • 300 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pregătiţi aluatul: amestecaţi şi fră­mântaţi toate ingredientele. Formaţi o sferă şi puneţi-o 1 h la rece. între timp, pregătiţi umplutura: opăriţi 5 min spanacul şi frunzele de sfeclă. Rumeniţi carnea de iepure tăiată bucăţele, în ulei, cu ceapa tă­iată solzi.

Adăugaţi frunzele scurse şi jambonul, şi fierbeţi totul 20 min. Lăsaţi compoziţia să se răcească şi tocaţi toate ingredientele, punând peste ele ouăle şi parmezanul. Săraţi şi piperaţi.

Pregătiţi sosul: rumeniţi oasele şi resturile de iepure, în 200 ml de ulei, iar apoi adăugaţi ceapa şi verdeţurile aromate tocate, după care turnaţi vinul alb. Lăsaţi compoziţia să scadă şi adăugaţi roşiile curăţate de pieliţă.

După 5 minute, puneţi supa şi lăsaţi totul să fiarbă 20 min. Pasaţi sosul, trecându-l printr-o strecurătoare fină. Adăugaţi măslinele, busuiocul, usturoiul zdrobit, restul de ulei, sare şi piper. Puneţi compoziţia deoparte, întindeţi aluatul şi decupaţi 2 drept­unghiuri de 50/30 cm.

Pe unul aşezaţi, la 5 cm distanţă, grămăjoare de umplutură. Umeziţi marginile aluatului de jur-împrejurul grămăjoarelor, iar apoi acoperiţi totul cu celălalt dreptunghi, lipindu-le bine. Decupaţi ravioli. Fierbeţi-i 5 min în apă clocotită, cu sare. Scurgeţi-i şi serviţi-i acoperiţi cu sos.

Ravioli cu iepure, spanac si sfecla

Ravioli_cu_iepure_spanac_si_sfecla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.