Răitasi

Printeaza

Răitasi din: faina, drojdie, lapte, oua, sare, zahar, ulei, zahar pudra si smantana.

Ingrediente:Raitasi

  • 1 kg faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 300-350 ml lapte
  • 2 oua batute spuma
  • 1 lingurita de sare
  • 4-5 linguri zahar
  • ulei, untura sau margarina
  • zahar pudra
  • 300 g smantana

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-un vas şi, în mijloc, faci o adâncitură în care pui lapte­le, drojdia, ouăle bătute spumă împreună cu zahărul şi cu 1 linguriţă de sare.

Amesteci toate ingredientele până obţii o cocă pe care o frămânţi bine şi, dacă mai e nevoie de lapte sau de făină, poţi adăuga până ce aluatul nu se mai lipeşte de palme.

Acoperi aluatul cu o pânză de in, cânepă ori bumbac şi îl laşi să dos­pească. Presari făină pe o planşetă de lemn, rupi câte o bucăţică de cocă, o pui pe planşetă şi o întinzi cu sucitorul, până la grosimea potrivită.

Ungi apoi fiecare foaie cu untură, ulei sau margarină, o împătureşti şi o întinzi din nou cu sucitorul.

După această operaţie, aşezi răitaşul în uleiul încins în tigaie şi îl în­torci pe ambele părţi. Când sunt gata răitaşii, îi presari cu zahăr pudră şi îi ungi cu smântână sau îi serveşti numai cu zahăr.

Consumi răitaşii calzi sau reci.

Răitasi

Raitasi

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • raitasi
  • raitas reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.