Pulpa de miel cu prune

Printeaza

Pulpa de miel cu prune din: pulpa de miel, usturoi, unt, dafin, cimbru, ulei, sare, piper, vin, prune, rozmarin.

Ingrediente:Pulpa de miel cu prune

  • un kg pulpă din faţă fără os, de miel
  • 15 căţei usturoi
  • 50 g unt
  • 2 foi dafin
  • 2 crenguţe cimbru
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Pentru copt:

  • 200 ml vin alb sec
  • 20 prune din compot
  • o crenguţă rozmarin

 

Mod de preparare:

Căţeii de usturoi necurăţaţi se lasă 2 minute în apă clocotită şi apoi se scurg. Carnea curăţată de pieliţe se presară cu sare şi piper şi în partea care va fi la interior se pun 10 căţei de usturoi, foile de dafin şi cimbrul.

Se rulează, se leagă şi se aşază în tava de copt.

Se unge cu unt şi se stropeşte cu ulei, se toarnă 200 ml apă şi se pun căţeii de usturoi care au mai rămas. Se lasă la cuptor 30 de minute.

După acest timp, se pun prunele scurse, se toarnă şi vinul, se aşază rozmarin tăiat şi se mai lasă la cuptor timp de 30 de minute. Se verifică cu ajutorul unei scobitori dacă friptura este făcută.

Sucul trebuie să iasă alb, nu roz.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.