Pui cu cidru

Printeaza

Pui cu cidru din: pulpe de pui, piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie, cidru, calvados, ciuperci, mere, unt, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Pui_cu_cidru

  • 2 pulpe de pui
  • 1 piept de pui dezosat, fara piele, sectionat in doua
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 2 cepe albe
  • 500 ml de cidru
  • 60 ml de calvados
  • 150 g de ciuperci tip champignon
  • 200 g mere
  • 50 g de unt
  • 4 linguri de patrunjel
  • sare si piper pentru gust

 

Mod de preparare:

Incalzeste intr-o tigaie uleiul de masline, apoi pune carnea. Dupa ce se rumeste, scurge excesul de grasime si pastreaza-l intr-un bol. Transfera puiul in alt recipient. Caleste ceapa rosie si pe cea alba, adauga bucatile de pui si stinge cu calvadosul. Completeza cu cidru si tine-l pe foc pentru un sfert de ora. Nu uita sa intorci carna pe partea cealalta.

Incinge grasimea pastrata si adauga ciupercile. Tine pe aragaz la foc potrivit pentru cinci minute. Dupa ce scade sosul, foloseste o furculita pentru a verifica daca sunt patrujes legumele. presara putina sare si piper, pentru gust. Combina carnea cu mixul.

Taie fiecare mar in patru, indeparteaza coaja si semintele. Pune untul intr-un recipient pe aragaz, adauga fructele si tine-le pe foc pana cand se rumenesc. Serveste puiul cald. Orneaza cu feliile de mai si patrujel.

Pui cu cidru

Pui_cu_cidru

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.