Cidru

Printeaza

Cidru din: mere, zahar.

Ingrediente:Cidru

  • 10 kg mere
  • 500 g zahăr

 

 

 

Mod de preparare:

Se aleg merele, se spală, se îndepărtează părţile stricate, apoi se zdrobesc sau se dau pe râzătoare şi se presează cu teascul. Se obţin 4,5-5 l de must.

Mustul se toarnă într-o damigeana de 5 l din sticlă, spălată bine şi uscată în prealabil. Se reţine 1 litru de must, se încălzeşte puţin şi se dizolvă în el zahărul, apoi se răceşte şi se toarnă peste restul de must.

Pe gura damigenei se pune un măr. In câteva zile(depinde de temperatură), mustul începe să fermenteze şi să facă deasupra spumă. Procesul ţine aproximativ 7-14 zile.

Cînd fermentaţia scade, se ia mărul şi se pune un dop cu furtun, iar capătul furtunului se introduce într-un pahar cu apă.

Cînd fermentaţia încetează de tot şi cidrul devine limpede, se transferă în sticle curate şi sterilizate, care se închid cu dopuri şi se păstrează la loc răcoros.

Se consumă ca atare sau aromatizat cu baton de vanilie, scortisoară, anason stelat sau rom.

 

Cidru

Cidru

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.