Pui cu branza si legume de toamna

Printeaza

Pui cu branza si legume de toamna din: pulpe de pui, telemea, cascaval, ou, morcovi, gogosar, smantana, sare, boia, piper, ulei, unt, conopida, cartofi, telina.

Ingrediente:Pui cu brânza si legume de toamna

  • 6 bucăţi pulpe de pui
  • 200 g telemea de vacă (foarte bine scursă)
  • 100 g caşcaval ras
  • 1 ou
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 gogoşar
  • 250 ml smântână
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 1 lin­gură condiment
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 1 kg cartofi
  • 1 conopidă mare
  • 1 ţelină mare

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi bine carnea şi apoi o fierbi 20 de minute în apă cu sare. Toci cepele, razi morcovii, tai gogoşarul fideluţă şi le căleşti în 3 linguri ulei. Stingi cu o cană din zeama în care a fiert carnea, laşi să fiarbă 10-15 minute, iei de pe foc, adaugi telemeaua, caşcavalul, smântână, amesteci şi potriveşti de sare şi piper.

Aceasta este umplutura de brânză pentru pui. Apoi, cureţi şi desfaci conopida bucheţele, le fierbi pe jumătate în apă cu sare şi zeamă de lămâie şi apoi le strecori. Cureţi şi cartofii şi ţelina, le tai bucăţi nu foarte mari şi le fierbi în apă cu sare timp de 20 de minute.

Desprinzi cu grijă pieliţa pulpelor, pui sub aceasta 2 linguri de umplutură din brânză şi prinzi cu scobitori pieliţa de restul pulpei.

Ungi un vas cu unt, aşezi cartofii, ţelina, conopida şi deasupra carnea, stropeşti cu ulei, presari o lingură de condiment, torni o cană din zeama în care au fiert pulpele. Dacă ţi-a mai rămas umplutură, o pui în vas, în grămăjoare. Dai totul la cuptor pen­tru 25 de minute.

Pui cu branza si legume de toamna

Pui cu brânza si legume de toamna

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.