Pregătirea bulionului de roşii

Printeaza

Alegeţi roşii sănătoase, mari, bine coapte, cu seminţe puţine. Spălaţi bine fiecare roşie în parte, eliminaţi codiţele, apoi lăsaţi-ie la scurs. Eliminaţi cu grijă seminţele şi pieliţa roşiilor, trecându-le prin sită sau prin maşina specială de tocat. Fierbeţi toată cantitatea de bulion în acelaşi vas.

Amestecaţi mereu pentru ca să nu se prindă de fundul vasului. Depozitaţi bulionul în sticle sau borcane curate, sterilizate şi uscate. Sticlele şi borcanele trebuie să fie calde când se toarnă bulionul în ele. Inchideţi-le cu dop sau capac etanş. Puneţi apoi sticlele la loc răcoros şi uscat.

Pregatirea_bulionului_de_rosii

Varianta 1

Taiati rosiile in jumatati si puneti-le intr-o sita, ca sa se scurga apa din ele. Daca nu scurgeti aceasta apa, timpul de preparare a bulionului va fi mai lung, bulionul va trebui fiert ma mult si va avea o culoare mai inchisa. Aceasta zeama, care se scurge, poate fi folosita la supe de legume.

Puteti lasa rosiile sa se scurga pana a doua zi. Puneti-le apoi intr-un vas mai mare, de preferat o cratita cu fundul dublu. Puneti vasul la foc mai mic, la inceput, pana cand se infierbanta bine rosiile, apoi faceti focul mai mare si amestecati adeseori pentru a nu se prinde de vas.

Cand incepe sa se dezlipeasca pielita de pe rosii, luati vasul de pe foc, lasati-l acoperit 15-20 de minute si apoi treceti tot continutul printr-o sita deasa, care nu permite trecerea pielitelor. Frecati sita cu o lingura de lemn, pentru ca tot sucul sa treaca prin sita si sa stoarceti bine pielitele.

Puneti piureul de rosii obtinut intr-un vas curat, la foc potrivit si fierbeti-l pana cand obtineti consistenta dorita. Turnati bulionul cald in sticlele incalzite, puneti dopuri sau capace sterile si puneti-le intr-un vas mai mare pe un “pat” de ziare. Puneti hartie sau ziare intre sticle. Turnati apa in vas, pana cand se acopera sticlele pana la gat. Sa nu ajunga apa la dop.

Puneti vasul la foc incet si lasati-l la fiert 1 ora. In acest timp, acoperiti sticlele cu o carpa umezita. Dupa o ora, opriti focul, acoperiti vasul cu opatura groasa si lasati-l pana a doua zi la racit. Scoateti sticlele, stergeti-le si depozitati-le pe rafturi in loc racoros si uscat.

Pregatirea_bulionului_de_rosii_1

Varianta 2

Spalati rosiile, taiati-le in jumatati si lasati-le sa se scurga de apa. Treceti-le apoi prin masina speciala de tocat, pentru a inlatura semintele si pielitele. Pune-ti intr-un vas mai mare piureul obtinut si fierbeti-l la inceput la foc mai mic, apoi la foc mare.

Cand bulionul s-a ingrosat suficient, luati vasul de pe foc si turnati-l in sticle. Sterilizati sticlele dupa metoda descrisa la Varianta 1.

Varinata 3

Bulion de rosii aromat

Spălaţi bine roşiile, tăiaţi-le în bucăţi mai mari şi puneţi-le într-un vas la fiert. Amestecaţi mereu, pentru a nu se prinde de vas. Când pieliţele în­cep să se desprindă, treceţi piureul printr-o sită. Puneţi-l din nou la fiert, la foc mic. Puneţi într-un săculeţ de tifon sau din pânză rară urmă­toarele: pentru fiecare litru de bulion strecurat puneţi câte 1/2 ceapă, 1 cuişoară, 1 rămurică de pătrunjel, 1 rămurică de cimbru, 2 căţei de us­turoi mai mari, 1 lingură sare grunjoasă.

Puneţi săculeţul cu aceste condimente la fiert în piureul de roşii. După ce piureul a ajuns la consistenţa dorită, înainte de a-l pune în borcane, scoateţi săculeţul.

Pregstirea_bulionului_de_rosii_2

 

Puneti saculetul cu aceste condimente la fiert in piureul de rosii. Dupa ce piureul a ajuns la consistenta dorita, inainte de a-l pune in borcane, scoateti saculetul.

Incoming search terms:

  • prepararea bulionului
  • pregatirea bulionului

2 comentarii

  1. Unde-s pozele de la bulion ?

  2. Au aparut pozele de la bulion

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.