Praz cu masline

Printeaza

 Praz cu masline

Ingrediente:Praz cu masline

  • 10 fire praz
  • 150 g ulei
  • 20-30 măsline
  • 25 g oţet
  • 1 linguriţă bulion de roşii
  • 1 linguriţă făină
  • boia
  • roşie

Mod de preparare:

Aiegem prazul nu prea gros (cît degetul mijlociu). După ce îl curăţăm, îl tăiem în bucăţele lungi de un deget. Le opărim, le scurgem, le prăjim pînă se moaie bine, apoi le aşezăm într-o cratiţă.

Incingem ulei într-o tigaie, adăugăm făina şi amestecăm pînă se înroşeşte. Pre­sărăm puţină boia roşie, stingem cu oţet şi apă, lăsînd sosul să clocotească cîtva timp. Turnăm sosul în cratiţă peste praz.

Adăugăm măsline, desărate în apă caldă, şi bulion de roşii. Lăsăm totul să fiarbă la foc potrivit. Cînd prazul este fiert şi mîncarea scăzută, o scoatem într-o far­furie şi o servim rece.

Prazul cu măsline se poate prepara şi fără rîntaş. Mîncarea trebuie să fie foarte bine scăzută.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Chiar as hali si eu o mancare de praz cu masline

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.