Praz cu masline
PrinteazaPraz cu masline
- 10 fire praz
- 150 g ulei
- 20-30 măsline
- 25 g oţet
- 1 linguriţă bulion de roşii
- 1 linguriţă făină
- boia
- roşie
Mod de preparare:
Aiegem prazul nu prea gros (cît degetul mijlociu). După ce îl curăţăm, îl tăiem în bucăţele lungi de un deget. Le opărim, le scurgem, le prăjim pînă se moaie bine, apoi le aşezăm într-o cratiţă.
Incingem ulei într-o tigaie, adăugăm făina şi amestecăm pînă se înroşeşte. Presărăm puţină boia roşie, stingem cu oţet şi apă, lăsînd sosul să clocotească cîtva timp. Turnăm sosul în cratiţă peste praz.
Adăugăm măsline, desărate în apă caldă, şi bulion de roşii. Lăsăm totul să fiarbă la foc potrivit. Cînd prazul este fiert şi mîncarea scăzută, o scoatem într-o farfurie şi o servim rece.
Prazul cu măsline se poate prepara şi fără rîntaş. Mîncarea trebuie să fie foarte bine scăzută.
Pofta buna!
Chiar as hali si eu o mancare de praz cu masline