Prajiturele cu banane şi caramel

Printeaza

O reteta delicioasa de prajiturele cu banane si caramel din: faina, zahar brun, unt, oua, piure de banane, estenta de vanilie, zahar pudra, crema caramel, caramele si banane.

Ingrediente:Prajiturele cu banane şi caramel

  • 125 g făină, plus un vârf de praf de copt
  • 125g zahăr brun
  • 12 5 g unt la temperatura camerei
  • 2 ouă
  • 75 g piure de banane
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie

pentru topping:

  • 175 g unt, la temperatura camerei
  • 350 g zahăr pudrâ
  • 380 g cremă caramel
  • 100 g caramele, tăiate cubuleţe
  • 40 g felii de banane uscate

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 4/180°C. Tapetează o tavă de brioşe cu forme de hârtie pentru copt. Intr-un castron, bate la mixer făina, zahărul, untul, ouăle, bananele şi vanilia până devine cremă. Toarnă compoziţia cu lingura în formele de copt şi dă la cuptor 20-25 min până ce aluatul e bine crescut.

Lasa la racit pe un gratar metalic. Pentru topping bate la mixer untul si zahar pudra pana ce se deschide la culoare, adauga 150 g crema caramel si bate din nou la mixer.

Toarna compozitia intr-un sprit pentru ornat cu duza de 1 cm. Odata racit blatul, taie putin din mijlocul blatului, cu un cutit ascutit, apoi umple cu cate 1 lingurita sos caramel. Toarna cu spritul crema de unt si caramel. Presara cu caramele si felii de banane.

Prajiturele cu banane şi caramel

Prajiturele cu banane şi caramel

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.