Prajitura speciala cu nuca

Printeaza

 Prajitura speciala cu nuca din: oua, ulei, miere, zahar, faina, amoniac, smantana, nuci, rom.

Ingrediente:Prajitura speciala cu nuca

Pentru foi:

  • două ouă
  • 100 g ulei
  • 100 g miere de albine
  • 100 g zahăr
  • făină cât cuprinde
  • o lin­guriţă amoniac

Pentru cremă:

  • 800 g smântână
  • 3 cani nuci măcinate
  • o cană de zahăr
  • esenţa de rom

 

Mod de preparare:

Foile: se amestecă toate ingredientele si aluatul rezultat se împarte în trei părţi. Se fac trei foi care se coc pe fundul tăvii tapetate cu făină.

Foile se tin la copt circa 10 minute, fara sa se rumenească deasupra. Crema: smântana se bate cu zahărul, până se face frişca, apoi se amestecă împreună cu nuca măcinată şi esenţa de rom.

Prăjitura se lasă până a doua zi, cand se poate servi, glazurată cu ciocolată albă şi fulgi de ciocolată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.