Prajitura Negresa

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura negresa din: biscuiti, nuci, zahar pudra, unt, lapte, caca si esenta de rom.

Ingrediente:Prajitura Negresa

  • 500 g biscuiţi
  • 250 g nuci
  • 200 g zahăr pudră
  • 100 g unt moale
  • 200 ml lapte
  • 50 g cacao+ 2 linguri
  • 2 linguri cu esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Da prin masina de tocat nuci si biscuitii. Amesteca cele doua ingrediente intr-un castron adanac. Cerne zaharul pudra si 50 g cacao printr-o sita, pentru a sparge bulgarasii. Adauga amestecul pentru cel din castron.

Pune si esenta de rom si untul moale. Amesteca usor. Treptat, incepe sa torni laptele la temperatura camerei. Amesteca mereu, iau daca ai obtinut consistenta dorita (prajitura nu trebuie sa fie foarte tare, ci cremoasa), nu mai turna lapte.

Cerne o lingura cu cacao intr-o tava si rastoarna compozitia de negresa. Niveleaz-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata si cerne deaspura restul de cacao. Da-o la rece inainte de servire.

Prajitura Negresa

Prajitura Negresa

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.