Prajitura cu foi si crema caramel

Printeaza

Prajitura cu foi si crema caramel din: faina, unt, praf de copt, oua, zahar, sare, lapte, ciocolata, smantana.

Ingrediente:Prajitura cu foi si crema caramel

Pentru blat:

  • 500 g faină
  • 150-200 g unt sau untură
  • 1 plic praf de copt
  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • lapte

Pentru umplutură:

  • 200 g zahăr
  • 600 ml lapte
  • 5 linguri faină
  • 200 g unt

Pentru glazura:

  • 100 g ciocolată albă sau neagră
  • 50 ml smântână dulce

 

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele blatului, se formează o bilă, se înveleşte în folie de plastic şi se pune la rece pentru circa o jumătate de oră.

Se împarte în 4, se întind foi subţiri, şi se coc pe spatele tăvii 7-8 minute în cuptorul încins.

Pentru cremă se caramelizează zahărul într-un vas, se adaugă 100 ml lapte fierbinte şi se lasă la foc mic până ce zahărul se dizolvă de tot.

Se amestecă faina cu laptele rămas şi se toarnă la caramel. Se fierbe amestecând încontinuu pană ce se îngroaşă. Se ia de pe foc, se încorporează untul şi se lasă puţin să se răcorească.

Se umplu foile cu cremă, se apasă uşor, şi deasupra se întinde glazura. Pentru glazură se topeşte la bain-marie ciocolata împreună cu smântână, şi se amestecă până ce devine fină.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.