Prajitura cu spuma de iaurt

Printeaza

Prajitura cu spuma de iaurt din: galbenusuri, lapte, zahar, ulei, faina, zahar vanilinat, praf de copt, iaurt, gelatina, frisca, zahar pudra, migdale.

Ingrediente:Prajitura_cu_spuma_de_iaurt

pentru blat:

  • 3 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 400 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 500 g faina
  • un plic zahar vanilinat
  • un pliculet praf de copt

pentru spuma de iaurt:

  • 400 g iaurt
  • 4 foi gelatina sau 8 g
  • 400 ml frisca lichida foarte rece
  • 80 g zahar pudra

pentru glazura de caramel:

  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • 400 ml frisca lichida

pentru decor:

  • 150 g migdale feliate

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se caramelizează 200 g zahăr împreună cu o lingură cu apă. Când totul a devenit auriu, se stinge cu lapte şi se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând pentru a topi zahărul ars. Se lasă apoi să se răcească. 2. Tot pentru blat, se freacă gălbenuşurile cu restul zahărului şi cu cel vanilinat, se adaugă uleiul treptat şi se continuă amestecarea.

După încoporarea uleiului, se toarnă laptele si de preferat este să se folosească mixerul în continuare. Se mixează bine adăugând din când în când făina amestecată cu praful de copt în prealabil. Din acest amestec se coc de două ori două foi egale, în tava tapetată cu hârtie.

Pentru spuma de iaurt se prepară gelatina conform indicaţiilor de pe pachet si, după ce aceasta s-a topit, se amestecă cu iaurtul. Apoi, se pune zahărul pudră şi frişca şi se amestecă foarte bine.

Intr-o tavă se asază o foaie coaptă, se pune spuma de iaurt într-un strat generos şi se acoperă cu a doua foaie coaptă. Se lasă asa până se prepară glazura. 5 Pentru glazură, într-o crăticioară se topeşte zahărul si se amestecă în momentul în care marginile încep să devină maronii.

Când s-a topit complet, se trage de pe foc, se pune untul imediat, se amestecă şi se pune din nou pe foc. Se adaugă frişca, se amestecă, se lasă 2 minute pe foc şi se trage de pe aragaz. Se lasă puţin să se răcorească şi se toarnă peste prăjitură. Se presară şi migdalale şi se lasă asa de pe o zi pe alta, la frigider.

Prajitura cu spuma de iaurt

Prajitura_cu_spuma_de_iaurt

Pofta buna!

3 comentarii

  1. Nu mi-a iesit spuma lu peste prajit

  2. ASa mai zic si eu

  3. Nu-mi place

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.