Prajitura cu rubarbă

Printeaza

Prajitura cu rubarbă

IngredientePrajitura cu rubarbă

-pentru aluat

  • 375 g făină
  • 1 cub de drojdie
  • 150 ml lapte călduţ
  • 50 g zahăr100 g unt moale
  • 1 vârf de cuţit de sare.

-pentru cremă:

  • 1,5 kg rubarbă
  • 75 g biscuiţi integrali
  • 2 pachete zahăr vanilinat
  • 5 ouă
  • 250 g cremă de brânză
  • 200 ml frişca
  • 175 g zahăr
  • 100 g marţipan

Preparare:

Puneţi făina într-un vas şi formaţi o adâncitură în mijloc. Dizolvaţi drojdia în lapte şi încorporaţi zahărul. Presăraţi pe marginea adânciturii sarea şi untul fulgi, turnaţi laptele cu drojdie şi frământaţi un aluat. La final formaţi din aluat o sferă, înfăşuraţi-l în folie alimentară şi lăsaţi-l circa 45 de minute într-un loc cald să crească.

Pregătiţi rubarba şi tăiaţi-o bucăţi de circa 1,5 cm lungime. Fărâmiţaţi biscuiţii şi amestecaţi-i cu zahărul vanilinat. Bateţi ouăle, crema de brânză, frişca şi 150 g zahăr.

Radeţi puţin marţipan şi încorporaţi-l. Incingeţi cuptorul la 180°C. Ungeţi cu grăsime o tavă adâncă, întindeţi aluatul în tava presărată cu făină şi ridicaţi-i marginile.

Acoperiţi-l şi lăsaţi-l 10 minute să crească. Presăraţi prăjitura cu biscuiţii fărâmiţaţi. Aşezaţi rubarba şi întindeţi crema cu ouă şi frişca. Presăraţi restul de 25 g zahăr şi coaceţi prăjitura 40-45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.