Prajitura cu mousse de cafea si cacao

Printeaza

Prajitura cu mousse de cafea si cacao din: cacao, zahar brun, apa, unt, lapte batut, vanilie, zahar pudra, faina, praf de copt, oua, lapte, frisca, gelatina, cafea instant, amidon, ciocolata.

Ingrediente:Prajitura cu mousse de cafea si cacao

Blat:

  • 50 g cacao
  • 150 g zahăr brun
  • 250 ml apă caldă
  • 120 g unt la temperatura camerei
  • 50 g lapte bătut
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 150 g zahăr pudră
  • 240 g făină
  • 10 g praf de copt
  • 2 ouă

Mousse de cafea:

  • 250 ml lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr brun
  • 1 linguriţă amidon
  • 1 linguriţă cafea instant
  • 5 g gelatină
  • 150 ml frişcă

Cremă de ciocolată:

  • 250 ml frişcă
  • 100 ml lapte
  • 4 gălbenuşuri
  • 80 g zahăr
  • 250 g ciocolată
  • 6 g gelatină

 

Mod de preparare:

Blat: Se fierbe un sirop din apă şi zahăr; se înglobează cacao. Se bate untul cu zahăr pudră şi vanilie; se înglobează pe rând ouăle, apoi făina amestecată cu praf de copt, laptele bătut şi siropul de cacao. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace.

Mousse: Se bat gălbenuşurile cu amidon şi cafea; se înglobează laptele cald în care s-a dizolvat zahărul.

Se lasă să se îngroaşe la foc mic. Se adaugă gelatina hidratată în 2 linguri de apă şi dizolvată la foc moale; când se răceşte, se încorporează frişca bătută.

Cremă: se bat gălbenuşurile la foc moale cu zahăr, frişcă şi lapte. Se topeşte înăuntru ciocolata şi se adaugă gelatina hidratată.

Intr-o tavă cu pereţi detaşabili se aşază blatul, apoi mousse şi se dă la frigider 30 min. Se toarnă crema de ciocolată şi se dă la frigider.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.