Prajitura cu frisca si cirese

Printeaza

Prajitura cu frisca si cirese din: foitaj, faina, compot de cirese, amidon, zahar pudra, frisca, zahar vanilat, intaritor de fructe.

Ingrediente:Prajitura cu frisca si cirese

  • 300 g foitaj
  • făină
  • 600 g compot de cireşe
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 500 ml frişcă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 plic întăritor de fructe

 

Mod de preparare:

Intinzi aluatul de foitaj pe o planşetă pudrată cu făină, de mărimea unei tăvi de 20×40 cm. Pui foaia într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi o înţepi cu furculiţa.

Dai la cuptor pentru 20-25 de minute. Cireşele le pui la scurs, iar din zeamă pui deoparte 300 ml, din care 50 de ml îi amesteci cu amidonul. Zeama rămasă (250 ml), o amesteci cu zahărul, şi o pui la fiert timp de 2 minute, lei de pe foc, pui fructele şi amesteci. Foaia o tai în două, pe lungime.

Pe o foaie, întinzi crema şi dai la frigider. Baţi frişca, adaugi întăritorul şi zahărul vanilat. Frişca bătută opui peste cremă şi acoperi cu foaia rămasă. Prăjitura o tai în felii cu un cuţit bine ascuţit. Poţi folosi cireşe proaspete fără sâmburi, pe care le fierbi mai întâi cu zahăr său alte fructe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.