Prajitura cu branza dulce

Printeaza

Prajitura cu branza dulce din: oua, zahar, faina, esenta de vanilie, branza dulce, unt, zahar, esenta de vanilie, suc de portocala si budinca de vanilie.

Ingrediente:Prajitura_cu_branza_dulce

pentru pandispan:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 esenta de vanilie

pentru crema:

  • 1 kg branza dulce
  • 1 pachet unt
  • 1 cana zahar
  • 1 esenta de vanilie

pentru glazura:

  • 1 l suc de portocale acidulat
  • 2 plicuri budinca de vanilie

 

Mod de preparare:

Se separă albuşurile de găl­benuşuri şi se bat spumă. Se adaugă zahărul, esenţa de va­nilie şi se bate până se topeş­te, după care se pun gălbenu­şurile unul câte unul, ameste­când continuu. Făina se încorporează cu lingura de jos în sus. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi ta­petată cu faină şi se dă la cup­tor pentru 25-30 de minute. Se lasă să se răcească.

Brânza se amestecă cu zahă­rul şi se bate cu mixerul până se topeşte zahărul. Se adaugă untul moale, esenţa de vanilie şi se bate până devine o cremă omogenă. Se lasă la rece. Sucul de portocale se pune la fiert împreună cu budin­ca de vanilie.

Se fierbe până se îngroaşă şi se lasă să se ră­cească puţin. In tavă, se aşază pandişpanul, se întinde cre­ma de brânză şi se toarnă gla­zura. Se lasă la rece cel puţin două ore înainte de servire.

Prajitura cu branza dulce

Prajitura_cu_branza_dulce

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.