Prajitura cu blat pufos

Printeaza

Prajitura cu blat pufos din: zahar, lapte, cacao, faina, praf de copt, branza de vaci, lamaie, frisca.

Ingrediente:Prajitura_cu_blat_pufos

Pentru blat:

  • 250 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri cu cacao
  • 100 g margarină
  • 250 g făină
  • 1 plic cu praf de copt
  • 4 gălbenuşuri

Pentru crema:

  • 400 g brânză de vaci
  • 150 g zahăr
  • 1 plic cu zahăr vanilat
    zeama de la o lămâie
  • 100 g frişca

 

Mod de preparare:

Freacă bine gălbenuşurile cu margarina şi zahărul. Adaugă cacaua cernută şi praful de copt.

Adaugă, rând pe rând şi puţin câte puţin, făina şi laptele, într-o tavă mare unsă şi tapetată cu făină, toarnă aluatul obţinut. Lasă la copt 35 de minute.

Amestecă brânza de vaci, zahărul şi zahărul vanilat, apoi adaugă zeama de lămâie şi frişca. Lasă la frigider până când blatul este gata, răcit.

Taie blatul în doua, pe orizontală şi întinde crema obţinută. Glazurează cu ciocolată de menaj topită, dacă doreşti.

Prajitura cu blat pufos

Prajitura_cu_blat_pufos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.