Prăjitură cu brânză si cu ciocolată

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu branza si cu ciocolata din: faina, sare, unt, ou, cacao, zahar, oua, branza dulce, mascarpone, zahar vanilat, amidon, sare, faina, cacao, cafea instant si zahar pudra.

Ingrediente:Prăjitură cu brânză si cu ciocolată

aluat: 

  • 150 g de făină
  • sare
  • 80 g de unt rece
  • 1 ou
  • 1 linguriţă de cacao
  • 40 g de zahăr

topping: 

  • 4 ouă
  • 500 g brânză dulce
  • 250 g de mascarpone
  • 2 pliculeţe de zahăr vanilat
  • 160 g de zahăr
  • 3 linguri de amidon
  • 1 vârf de cuţit de sare

fulgi de ciocolată:

  • 125 de făină
  • 1 lingură de cacao
  • 1 linguriţă de cafea instant
  • 100 g de zahăr
  • 100 g de unt

în plus: 

  • 1 lingură de zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Frământaţi un aluat cu făina, sarea, untul, oul, praful de cacao, zahărul şi 1-2 linguri de apă. Infăşuraţi-l în folie alimentară şi lăsaţi-l 30 de minute la rece.

Pentru topping, separaţi ouă­le. Amestecaţi brânza dulce şi mascarpone, apoi încorporaţi gălbenuşurile, zahărul vanilat, zahărul şi amidonul.

Bateţi albuşurile, apoi turnaţi sarea, înglobaţi spuma de ou în crema de brânză. Preîncălziţi cuptorul la 180°C.

Amestecaţi făina, praful de cacao, zahărul şi cafeaua instant, adăugaţi un­tul rece în fulgi şi mixaţi până obţineţi firimiturile de ciocolată.

Intindeţi aluatul în folia alimentară. Ta­petaţi cu el o formă rotundă (0 26 cm) şi formaţi o margine. Intindeţi crema de brânză, presăraţi fulgii de ciocolată şi coaceţi prăjitura 45-50 de minute.

Prăjitură cu brânză si cu ciocolată

Prăjitură cu brânză si cu ciocolată

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.