Porc cu orez mexican şi salsa de avocado

Printeaza

Porc cu orez mexican şi salsa de avocado din: spata de porc, pasta de ardei iute, chimion, zahar, ulei, orez, fasole rosie, avocado, coriandru, lime si ardei iuti murati.

Ingrediente:Porc_cu_orez_mexican_si_salsa_de_avocado

  • 400 g spata de porc, taiata in cubulete cu latura de 3 cm
  • 2 linguri pasta de ardei iute
  • cate 2 lingurite de chimion macinat si paprika afumata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de ulei
  • 100 g orez basmati
  • 400 g fasole rosie din conserva, scursa si clatita
  • 1 avocado, taiat bucati
  • 1 ceapa rosie mica, tocata fin
  • 1 mana de coriandru, tocat grosier
  • 1 lime, 1/2 stoarsa, 1/2 taiata felii
  • 2 linguri de ardei iuti murati, clatiti si feliati

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C/gaz 4. Amestecă 1 lingură din pasta de ardei iute, chimionul, paprika şi zahărul într-un bol.

Asezonează carnea şi tăvăleşte-o prin condimente. Aşaz-o într-o tavă, stropeşte-o cu ulei şi dă-o la cuptor 20 de minute, până se înmoaie.

Intre timp, fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi scurge-l bine. Pune-l înapoi în cratiţa în care a fiert, adaugă fasolea şi păstrează la cald, acoperit cu un capac.

Intr-un bol mic, amestecă avocado cu ceapa roşie, aproape tot coriandrul, restul de pastă de ardei şi zeama de lime, apoi asezonează.

Serveşte orezul şi fasolea cu salsa de avocado, carnea de porc, feliile de ardei iute, feliile de lime şi restul de coriandru.

Porc cu orez mexican şi salsa de avocado

Porc_cu_orez_mexican_si_salsa_de_avocado

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.