Platica la cuptor marinata cu otet balsamic si maghiran

Printeaza

Platica la cuptor marinata cu otet balsamic si maghiran din: plâticâ roşie sau regală, usturoi, busuioc proaspat sau maghiran, sare, piper negru, otet balsamic, ulei de masline.

Platica la cuptor marinata cu otet balsamic si maghiran

Ingrediente:

  • 2 x 455 g plâticâ roşie sau regală
  • 1/2 căţel de usturoi tocat fin
  • 1 mână de busuioc proaspăt sau de maghiran
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 150 ml/10 linguri de oţet balsamic
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • usturoi şi maghiran pentru garnitură

Mod de preparare:

încălziţi cuptorul şi tava la cea mai mare temperatură. Spălaţi plătica în interior şi exterior şi ştergeţi-o cu un şervet de hârtie.

Aşezaţi-o pe un tocător şi crestaţi-o încrucişat, la distanţă de aproximativ 2 cm, cam ca liniile pe care le trasaţi pentru jocul X şi 0, pe ambele părţi (dacă e vorba de fileuri, procedaţi la fel, dar nu crestaţi la fel de adânc).

Zdrobiţi sau tocaţi fin usturoiul şi busuiocul, ori maghiranul, împreună cu o linguriţă de sare şi amestecaţi cu oţetul balsamic şi uleiul de măsline.

Ungeţi plătica cu acest amestec în interior şi exterior, insistând asupra crestăturilor, şi presăraţi puţin piper. Lăsaţi deoparte 10 minute. Puneţi peştele şi restul de marinată într-o tavă unsă cu ulei şi coaceţi timp de 12 minute.

Aşteptaţi un minut, astfel încât zeama să intre în carne. Pentru a verifica dacă peştele este făcut, încercaţi să scoateţi carnea de pe os în partea cea mai groasă.

Dacă se desprinde uşor, înseamnă că e gata. Căliţi nişte usturoi tăiat fin şi câteva frunze de măghiran până devin crocante şi presăraţi-le peste peşte. Serviţi cu roşii cherry coapte, cartofi fierţi şi salată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.