Plăcintă cu sardele

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu sardele din: faina, margarina, zahar tos, drojdie, fileuri de sardine, rosii, ceapa, usturoi si ulei de masline.

Ingrediente:Plăcintă cu sardele

pentru aluat:

  • 465 g făină
  • 180 ml apă
  • 50 g margarină
  • două linguriţe de zahăr tos
  • un cubuleţ’de drojdie

pentru umplutură:

  • 12 fileuri de sardine
  • o jumătate de lingură de zahăr
  • o conservă de roşii tocate
  • două cepe
  • doi căţei de usturoi
  • 125 ml ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Mai întâi se pregăteşte aluatul, folosindu-se toate ingredien­tele. Se frământă şi se lasă într-un loc cald. Se încinge într-o tigaie jumătate din cantitatea de ulei şl se sotează usturoiul şi cepele tocate.

Când sunt gata se pun într-un vas’. în tigaie se toarnă restul de ulei, apoi se pun roşiile şi zahărul şi se lasă pe foc 20 de minute, până când se îngroaşă compoziţia.

Se condimentează şi se mixează cu un blender. Alu­atul se întinde în două foi rotunde, una mai mare decât cealaltă. Se unge o formă de tartă cu ulei şi se aşază foaia mai mare de aluat.

Se înţeapă din loc în loc cu dinţii unei furculiţe. Se unge cu amestecul de ceapă, se aranjează fileurile de sardine, apoi se toarnă sosul de roşii.

Se aşază foaia de aluat rămasă, se încreţeşte pe margini ca să se lipească bine. Se înţeapă cu dinţii unei furculiţe şi se unge cu ulei. Se coace în cuptor şi se serveşte cu rondele de măsline şi pătrunjel proaspăt.

Plăcintă cu sardele

Plăcintă cu sardele

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.