Placinta cu urda si marar

Printeaza

 

 

O reteta delicioasa de placinta cu urda, marar, faina, margarina, zahar, galbenusuri, smantana, praf dPlacinta cu urda si marare copt, lamaie, oua, gris si zahar vanilat.

Ingrediente aluat:

  • 300 g făină
  • 200 g margarină
  • 100 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lingură smântână
  • 1 praf de copt
  • 1 lămâie

 

Ingrediente umplutură:

  • 1/2 kg urdă
  • 5-6 linguri zahăr
  • 1 legătură mărar
  • 2 ouă
  • 2 linguri griş
  • 1 plic zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Frămânţi făina  cu margarina, zahărul, gălbenuşurile, smântână, praful de copt, coaja rasă de lămâie şi zeama de la o jumătate de lămâie. împărţi aluatul în două şi întinzi fiecare parte într-o foaie.

Aşezi o foaie într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Amesteci urda cu zahărul, vanilia, ouăle, grisul şi mărarul tocat, întinzi compoziţia în tavă, acoperi cu cealaltă foaie şi dai plăcinta la cuptor pentru 30-35 de minute. După ce s-a răcit, o tai şi o presari cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.